Duikopleidingen Aqua Libre.

 

 

 

Duikopleidingen van Aqua Libre worden gegeven door gediplomeerde NOB 2* instructeurs en vele enthousiaste begeleiders. Deze zijn zeer enthousiast en staan belangeloos voor cursisten klaar. Een duikbrevet van Aqua Libre is internationaal erkend zodat u overal ter wereld kunt gaan duiken.

 

Onze NOB/CMAS duikopleidingen bestaan uit:

  • theorie, materiaalkennis, EHBDO (eerste hulp bij duikongelukken),

  • zwembad en buitenwaterlessen.

  • buitenwaterlessen

Deze lessen sluiten naadloos op elkaar aan. 


Onze duikvereniging beschikt over moderne opleidingsmaterialen en digitale presentaties. Zo ontstaat een zeer aantrekkelijk lesprogramma met veel interactie en werkvormen.

 

Theorielessen worden gegeven in educatief centrum Mariendael in Sint Oedenrode. Zwembadlessen worden gegeven op vrijdagavond van 21.15 - 22.30 uur.

 

De buitenwaterlessen zijn doorgaans op woensdagavond in recreatieplas Meerse Plas in Den Dungen.

In overleg is oefenen op een andere dag of avond mogelijk.
Eenmaal per jaar starten wij de duikopleiding welke afhankelijk van de vorderingen van de cursist vier tot vijf maanden zal duren. Omdat er in kleine groepjes gewerkt wordt zal de cursist zich snel bij ons thuis voelen en kunnen wij zeer flexibel werken.

Aqua Libre kent 4 duikopleidingen 

 

1* brevet
De 1* (Open Water) beginnersopleiding is een praktijkgerichte, flexibele opleiding. U krijgt uitleg over materialen, duikstekken en druk onder water. De basisvaardigheden van duiken worden op een ontspannen wijze in het zwembad en later in het buitenwater van Den Dungen aangeleerd.  

 


2* brevet
De 2* (Advanced Open Water) vervolgopleiding is een veelzijdige opleiding waarin de cursist kennis maakt met nachtduiken , getijdenwater, maken van een duikplan en diepe duiken. Bovendien leert hij meer over het leven van dieren en planten in zoet en zout water

 

 

3* brevet
In deze opleiding bereiden wij de 3* duiker  ofwel Dive Master voor op het assisteren bij opleidingen. Door verdere verdieping in materialenkennis en decompressie theorie kan je de beginnende duiker beter adviseren en ondersteunen.

Verder veel aandacht voor medische zaken als duikersziekte, reanimatie en zuurstoftoediening. Hierdoor is de 3* duiker een volledig opgeleid duiker welke instructeurs kan ondersteunen en duikevenementen kan leiden.

 

 

4* brevet
Om het 4 * (Master Suba Diver) brevet te verkrijgen moet men een verzameling specialisaties volgen en over de nodige duikervaring beschikken. De 4*-duiker wordt in de Engelse benaming aangeduid als Master Scuba Diver. Dit duikbrevet is bedoeld voor duikers die zich verder in hun hobby willen verdiepen op het gebied van bv droogpakduiken, ijsduiken , wrakduiken, driftduiken, nitrox, grotduiken enz enz